Der findes mange lækker bolsjer MUMS . Husk du skal kan lave dine egen ynglings bolsjer. Du skal bare have de rigtigt redskaber til det. Du behøver ikke være nervøs for at gå  i gang med lave dine egen. Det kunne være sjov at prøvet og lave det selv. Du kan give dem væk som en lille gave i nogen små søde poser. Jeg har dog ingen erfaring endnu med lave bolsjer selv men kunne godt tænke mig det at prøvet af . Der er masser af muligheder . Du skal bare sætte din fantasi i gang med de forskellige smag og farver 🙂

 

Man kan købe en  START PAKKE  

AF INGREDIENSER SKAL DU BRUGE

  • DRUESUKKER
  • CITRONSYRE
  • SALMIAKSALT
  • LAKRIDSERKSTRAKT
  • STJERNEANIOLIE
  • APPELSINOLIE
  • RØDSLIKFARVE

Ingredienser

  • Madolie i neutral smag
  • 450 gram sukker pr. portion bolsjer masse
  • 1 deciliter vand pr portion bolsjer masse

REDSKABER

  • 1 lille gryde med låg  ( Ikke aluminum )
  • 1 køkkenvægt
  • 1 decilitermål
  • 1 håndklæde
  • 1 saks pr bolsjer klipper

Du kan finde opskriften OPSKRIFT PÅ BOLSJER

 

Ja hvem elsker ikke lækker bolsjer . De fleste mennesker elsker bolsjer nemt at have med i en taske .


 

Kongen af Danmark

 

Ingredienser

  • 300 gr alm sukker
  • 75 gram druesukker
  • 1 dl vand
  • smags stoffer x 4
  • 8 dråber anisolie

Hvis bolsjerne ønskes røde tilsættes lidt rødt frugtfarve før kogning

SÅDAN GØRE DU

Bring vandet i kog og hæld sukker og druesukker i . Lad sukker massen koge ind i ca 10 min . eller til temperaturen er nøjagtigt 165 grader

Hæld ca 1/4 af den indkogte bolsje masse ud på en olieret marmorplade tilsæt smagsstoffer og fold massen sammen med en olieret kniv til alt er blandet godt . Når massen er afkølet en smule kan man blande videre med fingere og trække massen ud .Så den bliver ugennemsigtigt

Når massen begynder at blive sej rulles eller trækkes den til en lang pølse der klippes i bolsjer facon . ( klip vend en kvart og klip igen .) sørg for at bolsjer ligger adskilt mens de køler af .

Når bolsjerne er afkølet fyldes de i luft tætte beholder da de ellers vil klister  sammen.


Jordbær bolsjer

 

INGREDIENSER

  • 1.5 dl druesukker
  • 4 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 25 dråber rødfrugt farve
  • 25 – 30 dråber jordbær smag

SÅDAN GØRE DU

Man røre drue sukker .sukker .vand sammen og sætter det over en kogeplade og putter en termometer i og varmer det op til 154 grader . Når det er så varm hælder man det på en marmor plade eller en træplade og putte farven i og smagen og ælter det sammen med to deje skraber og bliver ved til det er ned på 90 grader . Så ruller man det ud til en tynd pølse og når man har gjort det klipper man dem ud .Man skal sørge for at der er olie på bordet og på de ting man bruger så der ikke klister til tingene vent med at spise dem til de er kolde … Husk man kan lave dem med andre smag også 🙂

 

Bolsjer er altid en succes .Så er de sjov at lave dem selv . SÅDAN LAVER DU BOLSJER

Du kan starte med de små nemme bolsjer når du er nybegynder 🙂 Så du kan selv lave dit eget slik derhjemme 🙂

God fornøjelse 🙂

 

Knus Pernille 🙂