Lækker Bolsjer

Der er mange mennesker som elsker bolsjer så hvorfor ikke selv stå og lave dem selv 🙂 Du skal selvfølgelig have de rigtigt redskaber til det . Så går det hele meget nemmer og hurtigere 🙂 Det kunne være sjov og lave dem selv .Jeg har ingen erfaring med lave bolsjer endnu .Men kunne godt tænke mig det . Da jeg selv personligt elsker bolsjer . Så tør du tag springet

Du kan lave dem på mange måder …

SPEJDERHAGL

opskrift

  • 300 gram alm. sukker
  • 75 gram druesukker
  • 1 dl vand

smagsstoffer

  • 8 dråber anisolie
  • 5 dråber anisolie
  • 0,5 tsk salmiak
  • 1 tsk aktivt kul
  • 0,5 tsk lakrids pulver ( pudres til sidst med lakridspulver )

SÅDAN GØRE DU

Bring vandet i kog og hæld sukker og drue sukker i . Lad sukker massen koge ind i ca 10 min. eller til temperaturen er nøjagtigt 16 grader

Hæld ca 1/4 af den indkogte bolche masse ud på en olieret marmorplade tilsæt smagsstoffer og fold massen sammen med en olieret kniv til alt er blandet godt . Når massen er afkølet en smule kan man blande videre med fingeren og trække massen ud så den bliver ugennemsigtigt .

Når massen begynder at blive sej rulles eller trækkes den til en lang pølse der klippes i bolche facon . Sørg for at bolsjerne ligger adskilt mens de køler af

Når bolsjerne er afkølet fyldes de i lufttætte beholder da de ellers vil klister sammen ..

TIPS

materialer

Gryde

marmorplade

knive

termometer

saks

olie ( bedst olivenolie )

 

Det er sjov og nemt lave bolsjer 🙂  Jeg har dog ikke selv prøvet disse bolsjer endnu 🙂 Det er hyggeligt at stå og selv og lave det .Husk have de rigtigt redskaber …Så går det ikke galt . Du kan lave dem til dine gæster eller give dem i stedet for en blomst . Læg dem i en fin lille pose 🙂

 

God fornøjelse 🙂

Du kan LÆS MERE HER  & LÆS MERE HER

 

Knus Pernille 🙂