Lækker ungarnsk gullasch kan måske blive din favorit

Sikke  en kold morgen hertil morgen nu kan vi godt mærke vi er ved og gå i den kolde tid imøde .puha .det bliver også meget hurtigt mørk om aften men det har i nok lagt mærk til ..Det er ikke meget sol vi har haft denne sæson .  Og vi fik ordne have denne weekend og plus været på losseplads . Vi har lavet lidt af hvert i denne weekend . Og næste weekend står den på fødselsdag .😄 Ja tænk tiden går alt hurtigt ..ja vi går snart efterår i møde .Det kan man se på træerne på deres blade bare allerede nu ..puha …!! Men det er også en god sæson med mange flotte farver .♥  Når men vi fik en meget lækker dejligt hjemmelavet gullasch fra bunden …GUF…

  • Hvad har jeres weekend budt på – Skriv gerne en kommentar !

 

UNGARNSK GULLASCH

INGREDIENSER

  • 300 gram oksekød
  • 300 gram skinkekød
  • 300 lammekød
  • 2 spsk svinefedt
  • 2 stk løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 stk persillerod
  • 2 stængler blegselleri
  • 2 grønne peber
  • 1 dåse flået tomat
  • 2 spsk koncentreret tomatpure
  • 2 spsk paprika
  • 2 stk stødt spidskommen
  • 2 stl laurbærblade
  • 1 l oksebouillion
  • 1 bæger creme fraiche

Man kan evt. bruge kartofler eller ris eller kartoffelmos ….Det bestemmer man selv ..

FREMGANGSMÅDEN

1.

Begynd med at gøre kød og grønsager i stand ,Hak løg og hvidløg . skær gulerødder . blegselleri .grønne peber og pastinak i små tern .Alt kødet lige sådan ( Eller købe dem færdigt skøret )

2.

Fat den store smedejernsgryde og varm fedt eller olie op i den .Alternativt kan man bruge en trykkoger og reducere kogetiden til 1/2 time .Brun alt kødet pænt og tag det op. tilsæt evt. lidt mere fedt eller olie sauter løg og hvidløg til det falder sammen . Drys med de to slags paprika samt spidskommen og lad det stege et øjeblik mens der røres . Paprika er slemt til at brænde på ..

3.

Kom resten af grønsagerne ved og lad dem stege et øjeblik kom kødet i tilbage i gryden og tilsæt flåede tomater . tomatpure og laurbær . Hæld boullion på til det lige dækker indholdet i gryden og læg låg på . Lad det simre for svagt blus til kødet er nogenlunde mørt .Afhængig af hvilket kød man har brugt vil det nok tage 1 – 1/2 time lad det gerne få længere tid .

 

 

Husk der findes mange måder at lave det på .!! 

Vores trykkoger

Vi er rigtigt glad for vores trykkoger ..Den kan stå og passe sig selv også mens man er på job .Så er maden færdigt når man kommer hjem fra job smart ikke …Vi har brugt vores meget ..Du kan købe den på nette hvis det har din interesse ..Du skal jo selvfølgelig holde øje med priserne og mærkerne .Det er jo meget forskelligt fra sted til sted .En trykkoger kan være super smart for travle børnefamilie hvor der skal lave mad i en fart .Så kan jeg varmt anbefale jer denne smarte trykkoger .♥ Kødet ja det bliver i hvert fald mørt …Du kan spare tid med en trykkoger ..♥ Men det er ikke alle der ved hvad trykkoger er …Man kan lave lige fra Pulled Pork ja næsten alt ..Og spare tid på det .♥  Den er helt fantastisk ..Så dig som sidder læser med som har en travlt og stresse hverdag med børn så er denne bare super ♥ Måske bliver du inspireret af  denne opskrift eller bare nogen af de andre som jeg selv blev inspireret af ♥

LÆS OGSÅ ANDRE HER  Denne opskrift  og MANGE ANDRE OPSKRIFTER  ♥

 

♥ Pernille

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *