Æblekage med kanel og sukker

Mums lækre æblekage. Hmmm jeg fik lyst til at bage i går jeg have stadig en masse æbler fra vores egen have… De ting har man som regel i huset så det var det var dejlig. Man har de ting hjemme.

De fleste kan som regel lide æbler.

Ingredienser

Kagedejen

  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • 100 gram smeltet smør
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vanilje sukker

Drys oog topping

  • 1 spsk kanel
  • 2 spsk sukker
  • 2-3 æbler

Sådan gøre du

  • Start med at tænde ovnen på 225 grader
  • Sukker og æg piskes hvidt og luftigt med el pisker
  • Smørret smeltes og røres i æggemassen
  • Mel. Bagepulver og vanilje sukker blandes sammen. Kom det i dejen og rør dejen er jævn og glat. Tilsæt evt lidt mælk hvis dejen er for tyk
  • Smør en tærefad med diamanter på ca 25 cm. Med smør eller med bagepapir hækd dejen i formen
  • Skræl æblerne skær dem i tynde skiver fordel dem så de ligger side om side i en fint mønster på dejen. Hvor de let trykkes på. Skiver må gerne ligge endnu tættere på.
  • Drys kanel og sukker på oven på kagen jævn lag. Hvis man er til ekstra sprød overflade så kom lidt sukker ovenpå.
  • Bag kagen i ovnen ved 225 grader i ca 15 – 20 grader tjek det med en strikkepind eller lignende at den gennembagt dog heller at de lidt for blød end for tør. Men stik i den når det ikke hænger sammen meget ved mere så er de klar.

Meget nemt at lave tager kun halv time lave den. Smager bare så godt en dejligt lun æblekage. Hvis du synes der mangler lidt til kagen så kan du evt. Bruge creme fraiche.

Jeg fandt denne her på nette. Står du mangler en kage. Hvis du fik uventet besøg så er denne her fantastisk og hurtigt..

XOXO Pernille 💜

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *