Blomkålsgratin

Gratin er lækre som de fleste kan lide …God måde at få børnene til at elske blomkål ….

Ingredienser

  • 300 gram blomkål i små buketter
  • 1/2 liter vand
  • 1/2 tsk groft salt
  • 150 gram kogt røget skinke
  • 90 gram hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 10 gram smør
  • 4 æggeblommer
  • 1/4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 1 /2 spsk rasp
  • Pynt —-Purløg

Tilbehør

  • 240 gram ristet rugbrød
  • 300 gram tomater
  • 100 g icebergsalat

Sådan gøre du

Kom blomkåls buketterne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca 4 minutter . Hæld blomkålen til afdrypning i en sigte skær i små tern ..

Kom mel og 1 1/2 dl af mælken i en tykbundet grydet pisk det til en jævning . Tilsæt resten af mælken og smør og bring det i kog under piskning . Kog blandingen godt igennem .

Tag gryden af varmen og lad dejen køle af rør æggeblommerne i en ad gangen .Rør godt ind imellem . Tilsat salt og peber . skinke. blomkåls buketter . Pisk hviderne forsigtigt i .

Hæld dejen i en smurt rasp drysset gratinfad ..Bag gratin midt i ovnen server straks .

Bage tid ——ca 1 time ved 275 grader ..

Selv jeg personligt kan lide gratin …Så hvorfor ikke lave den selv. I stedet for købe den færdigt lavet .!! Så her har i en klassisk udgave af en lækre nemt ret ….Jeg er helt pjattede med denne ret her …

Velbekomme !!

Knus Pernille

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *