Blomkålsgratin

Gratin er lækre som de fleste kan lide …God måde at få børnene til at elske blomkål ….

Ingredienser

  • 300 gram blomkål i små buketter
  • 1/2 liter vand
  • 1/2 tsk groft salt
  • 150 gram kogt røget skinke
  • 90 gram hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 10 gram smør
  • 4 æggeblommer
  • 1/4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 1 /2 spsk rasp
  • Pynt —-Purløg

Tilbehør

  • 240 gram ristet rugbrød
  • 300 gram tomater
  • 100 g icebergsalat

Sådan gøre du

Kom blomkåls buketterne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca 4 minutter . Hæld blomkålen til afdrypning i en sigte skær i små tern ..

Kom mel og 1 1/2 dl af mælken i en tykbundet grydet pisk det til en jævning . Tilsæt resten af mælken og smør og bring det i kog under piskning . Kog blandingen godt igennem .

Tag gryden af varmen og lad dejen køle af rør æggeblommerne i en ad gangen .Rør godt ind imellem . Tilsat salt og peber . skinke. blomkåls buketter . Pisk hviderne forsigtigt i .

Hæld dejen i en smurt rasp drysset gratinfad ..Bag gratin midt i ovnen server straks .

Bage tid ——ca 1 time ved 275 grader ..

Selv jeg personligt kan lide gratin …Så hvorfor ikke lave den selv. I stedet for købe den færdigt lavet .!! Så her har i en klassisk udgave af en lækre nemt ret ….Jeg er helt pjattede med denne ret her …

Velbekomme !!

Knus Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *