Creme Brule

Creme brule er en af de klassiske franske desserter af fløde æggeblommer og sukker afslutttet med et tyndt låg af sprødt brændt sukker

Ingredienser

  • æggeblommer
  • 85 gram sukker
  • 1/2 vanilje stang – kornene heraf
  • 1/4 piske fløde
  • 1 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker

SÅDAN GØRE DU

Rør æggeblommerne . sukker .vanilje kornene sammen med en ske . Rør herefter fløde samt mælk i æggeblandingen .

Sigt blandingen og fordel den i 4 skåle ovnefaste skåle . Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen

Cremen skælver når du tager den ud af ovnen men sætter sig når den af afkølet stil creme brulerne i køleskabet i mindst 3 timer – uden at dække dem til .

VED SERVERING

Drys de iskolde creme brule med sukker og brænd dem med en gas brænder til sukkeret er smeltet og har taget farve … Server straks .

Tips

Cremen må ikke begynde at boble/koger når du bager den .Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur . Den skal have en en glat overflade .

I stedet for at bruge en gasbrænder kan du stille skålene med creme brule i et iskoldt vandbad – Gerne med isterninger . Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkere lige er smeltet og gyldent hold øje for pludseligt går det stærk. Tag dem ud og server straks …

Bagetid …..50 minutter . ved 125 grader ovn .

Velbekomme 🙂

Knus Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *