Creme Brule

Creme brule er en af de klassiske franske desserter af fløde æggeblommer og sukker afslutttet med et tyndt låg af sprødt brændt sukker

Ingredienser

  • æggeblommer
  • 85 gram sukker
  • 1/2 vanilje stang – kornene heraf
  • 1/4 piske fløde
  • 1 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker

SÅDAN GØRE DU

Rør æggeblommerne . sukker .vanilje kornene sammen med en ske . Rør herefter fløde samt mælk i æggeblandingen .

Sigt blandingen og fordel den i 4 skåle ovnefaste skåle . Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen

Cremen skælver når du tager den ud af ovnen men sætter sig når den af afkølet stil creme brulerne i køleskabet i mindst 3 timer – uden at dække dem til .

VED SERVERING

Drys de iskolde creme brule med sukker og brænd dem med en gas brænder til sukkeret er smeltet og har taget farve … Server straks .

Tips

Cremen må ikke begynde at boble/koger når du bager den .Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur . Den skal have en en glat overflade .

I stedet for at bruge en gasbrænder kan du stille skålene med creme brule i et iskoldt vandbad – Gerne med isterninger . Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkere lige er smeltet og gyldent hold øje for pludseligt går det stærk. Tag dem ud og server straks …

Bagetid …..50 minutter . ved 125 grader ovn .

Velbekomme 🙂

Knus Pernille

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *