Elsker du gøre rent
ELSKER DU GØRE RENT

Vi ville alle sammen der skal helst se pænt og ordentlig ud . Samt frisk luft .Jeg selv personligt der skal helst pænt ud . Jeg har noget tips til jer som i evt. måske kan bruge ….

Her kan du få flere tips til rengøring ….LÆS HER

De bedste tricks til rengøring af ovnen

Det kan virke som et uoverskueligt projekt at rengøre ovnen, men med disse tricks, er din ovn ren på ingen tid

Tag rist og bageplader ud. Bland et par skefulde natron i en skål med vand. Konsistensen skal være relativt fast, så du nemt kan smøre blandingen på de overflader, du vil rengøre.

Når du har smurt blandingen på, vil du opleve, at den bliver brun. Dette skyldes at natronen optager skidtet. Lad blandingen virke i 12 timer, og tør derefter af med en ren, fugtig klud.

Kom rist og bageplader tilbage i ovnen.

Rengøring med eddike

Sidder der stadig skidt og snavs i ovnen, kan du komme eddike i en sprayflaske, og derefter sprøjte der, hvor skidtet stadig sidder.

Tænd ovnen på 50º og i 20-30 minutter. Tør derefter af med en fugtig klud.

Den nemme og lynhurtige

Stil et fad med vand og citronsaft i 50º varm ovn. Efter nogle timer, kan du let vaske pletter og madrester væk.

Sådan rengør du dit badeværelse rigtigt

Du afbryder meget af dit arbejde og færden i hjemmet med et smut på badeværelset, og du kan meget let overføre bakterier fra et toiletbesøg til dine hænder og videre rundt i hjemmet. Derfor er hygiejnen på badeværelset vigtig for din hygiejniske standard i hele hjemmet. Vi har strikket en let rengøringsguide sammen til dig her

HÅNDVASK

Lav en opløsning af universalrengøringsmiddel og vand. Vask håndvasken inklusiv armatur og skyl efter med koldt vand. Rens desuden afløb i både køkkenvask og toiletvask. Husk altid at tørre armatur og håndvask af, når du har rengjort det. Så sikrer du en blank og flot overflade på armaturet. Du kan enten bruge et hviskestykke eller en gammel t-shirt til at tørre overfladerne af med.

*Brug altid handsker, når du arbejder med universalrengøringsmiddel

AFLØB

Rens afløbet med flydende afløbsrens eller kaustisk soda. Hvis du bruger afløbsrens: Åbn for det varme vand, og skyl afløbet igennem. Hæld en halv liter afløbsrens i afløbet og skyl metalbelægningen rene med en lille smule koldt vand og lad afløbet stå i blød i en time. Skyld efter med varmt vand. Gentag, til der ikke er mere skidt i afløbet. Man kan også løbende, hver uge hælde en halv liter kogende vand i afløbet sammen med en halv deciliter opvaskemiddel, for at rense afløbet regelmæssigt igennem.

* Brug altid handsker, når du arbejder med stærke basiske opløsninger som kaustisk soda og afløbsrens.

SPEJL

Gør spejle rent med universalrengøringsmiddel eller vinduesrens. Lav en opløsning af universalrengøringsmiddel. Vask glasset ned med universalrengøringsmiddel og en fugtig svamp. Skrab glasset rent med en vinduesskraber og puds alle striberne på glasset hurtigt efter med et tørt rent viskestykke i cirkulerende bevægelser fra det øverste venstre hjørne ned mod det nederste højre hjørne på den måde undgås striber. Alternativ kan glasset vaskes med vinduesrens eller en blanding af en dl. eddike og en liter vand. Spray rensemidlet på et viskestykke, men spray helt tæt på viskestykket. Puds glasset til viskestykket ikke fugter glasset mere. Spray og puds hele glasset i cirkulerende bevægelser fra det øverste venstre hjørne ned mod det nederste højre hjørne på den måde undgås striber.

* Brug altid handsker, når du arbejder med universalrengøringsmiddel og vinduesrens. Åbn alle vinduer inden opstart og tænd for udsugningen og begræns anvendelse af vinduesrens med sprit.

BADEVÆRELSESFLISER

Er dine badeværelsesfliser hvide af kalk, kan du fjerne det med en svag syre som citronsyre, eddikesyre samt øvrige afkalkningsmidler. Brus dine fliser over med koldt vand, så fugerne mellem fliserne fugtes. Gør en balje klar med varmt vand og tilsæt den anbefalede mængde citronsyre. Vask kalken af fliserne med en svamp. Vask efter med vand og sæbe og skyld efter med koldt vand. Gentag indtil al kalk og snavs er helt væk

BADEKAR

De fleste badekar er fremstillet af glasfiber, stål, akryl eller porcelæn og kan alle rengøres med universalrengøringsmiddel, der er svagt basisk. Vær opmærksom på at stål eller støbejernsbadekar ikke tåler syre. Lav en opløsning af universalrengøringsmiddel. Vask badekaret inklusiv armatur og skyl efter med koldt vand. Gentag behandlingen, hvis der stadig er kalkpletter eller snavs

BRUSENICHE

Rengøres på samme måde som badekar, men hvis der er kalk i brusehovedet eller omkring risten, kan dette fjernes ved hjælp af eddike. Brusehovedet lægges i en spand med halvt eddike og halvt vand, i en halv times tid, hvorefter det skylles med vand. Omkring risten, startes der med at gøre områderne våde, hvorefter, papir lægges henover områderne. Så hældes der eddike henover. Lad det trække 20 minutter, hvorefter der skrubbes løs med en svamp. Husk at vask efter med rent vand

TOILET

Vask toiletkummen og undersiden af brættet med wc-rens. Skyl efter med koldt vand. Afslutningsvis hældes wc-rens rundt i kummen og under kanten af toilettet. Lad det stå i 20 minutter og arbejde. Træk ud samtidig med, at der randen skrubbes grundigt. Til sidst laver du en opløsning af universalrengøringsmiddel. Vask ovenpå toilettet først, derefter indeni og afslut med at vaske wc-brættet. Skyl eller tør sæben af med rent koldt vand. Er toilettet meget medtaget, kan urinrande eller andre synlige spor, fjernes ved at områderne gøres våde, hvorefter toiletpapir påføres. Hæld så eddike eller eddikesyre henover papiret og lad det sidde i 20-30 minutter, hvorefter der skrubbes løs – husk at skyl efter og luft godt ud.

* Brug altid handsker, når du bruger wc-rens og universalrengøringsmiddel

Hvis du står og mangler nogen redskaber til at gøre rent med eller bare nogen rengørings midler …LÆS HER

Knus Pernille

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *