Få inspiration til at bruge dit kaffegrums

Du ved det godt inderste inde. Man kan bruge kaffegrums til rigtig mange ting. Så husk gemme dit kaffegrums men det skal selvfølgelig blive koldt først 😜

Kaffegrums kan redde dig i hverdagen i snart sagt alle tænkelige situationer.

Kaffe er en af ​​de mest energibesparende ting derude. Alle drikker det! Og nogle mennesker laver endda ansigtsmasker med kaffe…

Men vidste du at du kan lave ansigtsmasker med kaffe for at få fastere hud?

Måske vidste du det ikke, men kaffe er et af de mest populære ingredienser i hele kosmetikindustrien. Faktisk er alt hvad du skal gøre, tage et kig på dine skønhedsprodukter for at se, at mange af dem indeholder koffein.

Så hvis der er så mange cremer, sæber og creme  hvorfor ikke bruge det i sin mest naturlige tilstand

Kaffegrums til huden

kaffegrums en rigtigt dejlig ting at bruge til huden. Man kan bruge det til hudpleje, da det har, en dejlig eksfolierende effekt’.

Sådan noget giver en silkeblød hud – for det er så godt, at det fjerner døde hudceller og efterlader olier, der har en positiv effekt på huden.

– Mod myrer og insekter

Myrer, insekter, snegle og andre kryb hader duften af kaffe. Så spred dit kaffegrums i haven, så kan du holde ubudne gæster på afstand.

der er duftstoffer i kaffen, som dyrene ikke bryder sig om. Men duften forsvinder ofte, så smid kaffegrums ud ofte.

Fordelen ved kaffegrums er, at det gøder jorden, modsat for eksempel salt som gør jorden ufrugtbar, men også gør at kryb og insekter holder sig væk.

– Som kompost

Det indeholder nitrogen, som gør det velegnet som gødning. En anden grund til, at det fungerer så godt er, at det er økologisk. Det er derfor både velegnet som gødning og til at smide oveni kompostbunken, da det sætter gang i komposteringen – og ifølge Merrild fjerner den dårlige lugt.

– Som lugtfjerner

Bare kom i gang. Kaffegrums fungerer så godt som lugtfjerner, at det nærmest er utroligt, at ikke alle bruger det.

Kraftige lugte – en gammel ost i køleskabet, dine sure sko eller andre modbydelige ting, kan blive neutraliseret med bare en skefuld.

Hvis du stiller en skål med kaffegrums i køleskabet, vil den nemlig trække de dårlige lugte til sig. Hvis du putter det i en sok og lægger den ned i skoen natten over, så forsvinder den dårlige lugt også derfra, skriver Merrild.

– I rengøring

Kaffegrums er et godt rensemiddel til hænderne, hvis du har fået olie eller lignende på. Det renser huden og samtidig plejer olien i kaffen hænderne, så huden efterlades ren og blød.

Ligesom til rengøring af hænderne er kaffegrums også godt til rengøring af gryder og pander, hvor snavset er lidt svært at få af. Det skriver BKI.

Har du trælse belægninger eller sæbeaflejringer siddende i fx køkkenvasken, så kan du med fordel benytte kaffegrums som skuremiddel.

Kaffegrumsets grynede tekstur giver en form for skuremiddel, der billigt og bæredygtigt giver dig en skinnende ren overflade. Det skriver Merrild.

Kan det fjerne alt?

Nej – det duer for eksempel ikke til at rense afløb med.

Hvorfor skal vi overhovedet bruge det?

Det skal vi fordi man kun bruger 0,2% af kaffebønnen, når man laver en kop kaffe. Det er da synd at lade resten gå til spilde, når det kan så meget.

Kan man fryse det ned og bruge det senere?

Ja, det kan man godt – det fjerner hverken smag eller alle de gode effekter. Så du kan altid gemme det til en kage, en opvask eller en sur ost i køleskabet.

Har du 10 minutter og lidt kaffegrums, så giv din hud en energiindsprøjtning med en nem ansigtsmaske med kaffe og honning. Din hud bliver fugtet, dejlig blød og får masser af glød.

Kaffe virker opstrammende og vil tilføre huden ny energi, mens honning renser og har en beroligende effekt.

Sådan laver du din ansigtsmaske

 • Bland lige dele (afkølet) kaffegrums og honning.
 • Smør den klistrede masse i ansigtet, og lad det sidde i 10 minutter.
 • Sid behageligt, og slap af imens med lukkede øjne.
 • Skyl af med lunkent vand, og dup huden tør.

Håber du tænker over det når du står det med i hånden på vej til at smide det ud … Tænker hov… Så tænk dig ekstra godt om inde du smider det ud.

XOXO Pernille ❤️

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

3 Comments

 1. 20. september 2019 / 20:26

  Tak for et godt indlæg. Jeg bruger det selv til hænderne for som du skriver, en god skrub og en fin olie efter.
  /Annette

  • Pernille
   Forfatter
   20. september 2019 / 21:15

   Det var så lidt 😜 godt du kunne bruge det 😜
   XOXO Pernille ❤️

  • Pernille
   Forfatter
   29. februar 2020 / 15:10

   Det var så lidt 🙂 Ja vi skal passer godt på vores hænder …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *