Hamp planten er en fantastisk planten

Denne fantastiske planten er blevet meget populær 🌿💚 Den gavner for mange ting.

ADHD og PTSD kan behandles med CBD

Der findes mange undersøgelser, som peger på, at cannabisolie har gavnlige effekter på vores generelle velvære. Her viser resultaterne, at olien hjælper på stress, angst, ubehag og generelle smerter. Der er dog også undersøgelser, der viser, at olien ved medicinsk brug kan hjælpe mod mere komplekse sygdomme og problemer som ADHD, PTSD og gigt.

I forhold til hvordan cannabisolien kan bruges i forbindelse med ADHD, har forskere bevist, at olien kan hjælpe til med at berolige patienter med ADHD ved især at dæmpe hyperaktivitet og spontanitet, der kendetegner lidelsen. Online findes et hav af studier, der viser modstridende resultater. Så skal du tjekke forskning online, er det ofte et godt tegn, hvis forskningsgruppen foretog undersøgelserne med en gruppe, der blev udsat for placebo.

I et amerikansk studie, der undersøgte 268 diskussionstråde på nettet, var målet at finde ud af, hvordan individer oplevede effekten af cannabisolie i behandling af ADHD. Denne undersøgelse viste, at 25 % gav udtryk for, at de oplevede en bedring ved brug af CBD-olie, som olien også kaldes.

Det kan være svært at forklare, hvorfor olien har en gavnlig effekt, når vi ved, at den ikke indeholder de velkendte komponenter, der giver en “høj” eller “ruset” følelse. Der er dog stadig forskning, der bakker argumenterne op, selvom forskningen i cannabisolien stadig er i sin spæde opstart.

Cannabis og gigt

Det er bevist, at cannabis har en gavnlig effekt på gigtpatienter. Gigtramte oplever ofte muskelspasmer og generel smerte, der især kan være værst om morgenen. Forskere har foretaget undersøgelser af mennesker med gigt, der fik behandling, og en gruppe, der fik placebo. Formålet var at undersøge, om cannabisbaserede midler kunne hjælpe mod muskelstivhed. Svaret var ja.

I dag er det muligt at få receptpligtig cannabisbaseret medicin udskrevet hos lægen, hvis du lider af stivhed i forbindelse med gigt. Grunden er, at de komponenter, som cannabis indeholder, kan hjælpe på muskelstivhed og smerter, både når du bevæger og hviler dig. Det er dog stadig svært at hjælpe gigtpatienter med morgenstivheden, da den ofte akkumuleres i løbet af natten, hvor du ikke har mulighed for at dosere til morgenen.

Gigt er altså endnu en sygdom, hvor cannabispræparater kan hjælpe. Cannabisegenskaber hjælper på at mindske smerter og stivhed, der er forbundet med den kroniske sygdom.


Stress, angst og depression
Stress, angst og depression er ofte tre ting, som er med til at udløse hinanden og hurtig kan blive en ond cirkel. Det går ud over jobbet, det sociale og hverdagens opgaver og mål. Nye undersøgelser viser at CBD kan have super gode egenskaber i forhold til stress, angst og depression. Stress Stress bliver

XOXO Pernille ❤️
Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *