Honningglaseret laks med syltede rødløg og sauce tartare

Mange som kan lide laks. Så hvorfor ikke prøvet en ny.

Nu kan du tilberede en hel laksside med en smagfuld marinade.

Forberedelse tid : 25 minutter

Marinering : 1 time

Ovntid : 15 – 20

Antal personer : 6

Ingredienser

  • 600 g fersk laksefilet i et helt stykke
  • Salt & peber
  • 1 spsk grov sennep
  • 2 tsk flyvende honning
  • Syltede rødløg
  • 1 stort rødløg
  • 1 dl lys eddike
  • 1 1/2 spsk sukker

Sauce tartare

  • 1 skalotteløg
  • 2 syltede drueagurker
  • 1 spsk kapers
  • 1 potte dild
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 tsk flyvende honning
  • Salt og peber

Til servering..Godt brød

Sådan gøre du

Syltede rødløg. Pil rødløg og skær det i tynde skiver. Rør eddike og sukker sammen i en skål. Til sukkeret er opløst. Vend rødløg skiverne i eddike lagen. Og sørg for at de er helt dækkede af lagen. Og sæt den på køl i mindst 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader. Læg laksefileten med skindsiden nedad i et ovnfad beklædt med bagepapir og krydr med honning sammen i en skål. Smør det oven på laksefileten i et jævnt lag. Bag laksen i ovnen i 15 – 20 minutter. Bagetid er afhængig af tykkelse. Laksefileten er færdigbagt. Når kødet nemt deler sig i fine flager.

Sauce tartare.. Pil løget. Hak løg. Drueagurker. Kapers og dild fint og gem lidt dild til pynt. Rør det hele sammen med mayonnaise og græsk yoghurt og smag til med flyvende honning og salt og peber.

Servering… Anret laksen på et fad og fordel afdryppet syltet rødløg på toppen. Pynt med dild og serveres med sauce tartare og brød..

Opskrift på et godt brød…. LÆS HER bag dit eget flute…

Velbekomme

XOXO Pernille

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *