Kyllingepilaf med bagte rodfrugter

Det behøver ikke være kedeligt at spise Sundt mad. Man kan sagtens finde lækre opskrifter med sunde retter.. Vil du gerne tabe dig så er denne ret lige noget for dig.

Ingredienser

  • 50 g rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk olivenolie til stegning
  • 275 g kylling bryste filet
  • 2 spsk garam marsala
  • 75 g fuldkorns basmatiris
  • 2 1/2 – 3 dl hønseboullion
  • Salt og peber
  • 400 g pastinak /eller persillerod skrælles
  • 1 tsk olivenolie

Tilbehør

  • 100 g gulerødder
  • 30 g forårs løg
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • 100 g græsk yoghurt

Opskrift – sådan laver du kyllingepilaf med bagte rodfrugter

 1. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Svits løg og hvidløg i olie i 3-4 minutter i en dyb pande ved lav varme. Skær kyllingekødet i strimler, og steg det med løgene i et par minutter. Tilsæt garam masala og ris. Hæld bouillon ved, og lad det småsimre, til risene er færdigkogte. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, og smag til med salt og peber. 

2. Skræl pastinakker/persillerødder, og skær dem i små tern. Bland olie med lidt vand, og vend rodfrugterne heri. Læg dem i et ovnfast fad, og bag dem møre i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter. 

3. Servering: Skræl gulerødder, og skær dem i tynde strimler på langs. Del strimlerne i små stave. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Vend de bagte rodfrugter med risretten lige inden servering. Pynt med gulerodsstrimler, forårsløg og hakket mynte, og top med yoghurt. 

Næringsindhold pr. personEnergi:  624 kcal

Protein: 42,8 gFedt: 19,4 gKulhydrat: 76,5 gKostfibre: 13,9 g

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *