Lækker sunde æbler

Det er snart æble sæson.. Æbler smager bare så godt.

Et eller flere daglige æbler forebygger flere former for kræft. Og du opnår ekstra vægttab, hvis du under din slankekur spiser et par daglige æbler.. Du kan lave meget ud af æbler

Æbler indeholder C-,E-, K-, B1-, B2-, B6-vitaminer, som hjælper immunforsvaret, og desuden mineraler som kalium, jod og zink, der er vigtige for stofskiftet, nervesystemet og musklerne. De indeholder dertil et plantestof, der kan bekæmpe kræftceller samt pektin, som sænker kolesteroltallet, og som øger mængden af de gode tarmbakterier, der sørger for en god fordøjelse.

Næsten hvert år plukker vi selv æbler. Der findes mange steder hvor man selv kan plukke..

Plukker du selv æblerne har du garanti for at de er modnet på grenen. Købte æbler er ofte modnet efter plukning og har ikke altid den samme næringsværdi – selv om de stadig er rigtig sunde. Sørg for at vaske æblerne, men lad være med at skrælle dem. Store dele af næringsværdien findes i skrællen.

Her er en opskrift på smoothie med æble

Avocado smoothie med æble, mynte og citron, 2 glas:
1 stor avocado 
1 stort æble (gerne fra frost)
1 lille håndfuld frisk mynte
Saften fra ½ citron 
1 dl soyamælk 

  1. Det er ret nemt – smid alle ingredienserne i en blender og gør godt igennem. Jeg brugte æblebåde fra frost (hurra for anti-madspild). Du skal naturligvis fjerne skralden fra avocadoen og tage stenen ud.
  2. Supplér evt. med lidt mere mælk eller lidt vand, hvis den har svært ved at køre rundt.
  3. Drik din smoothie

Til 8 personer

Crumble
mel 55 g
mandelmel 55 g
sukker 55 g
stødt nellike ¼ tsk.
vanilje 1 stang
smør 55 g blødt

• Kom mel, mandelmel, sukker og nellike i en skål. Flæk vanilje-stangen på langs. Skrab kornene ud (gem vaniljestangen), og kom dem i skålen.
• Tilsæt smør, og saml dejen til en løs dej af store krummer.
• Stil i køleskabet i 1 time.• Forvarm ovnen til 170°, beklæd en bageplade med bagepapir, og bred dejkrummerne ud på pladen.
• Bag i ca. 15 min., eller indtil de er gyldne.
• Afkøl på en rist.

Ja man kan lave meget ud af æbler. Smager bare så godt mums.

Man har hørt det så mange gange før alle, at æbler er godt for dit helbred. Men grønne æbler har et par fordele i forhold alle de andre. Den sure smag fra dens antioxidanter er især perfekte til enhver rensende kost eller ethvert vægttabsprogram.

Knus Pernille ❤️

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *