Lækre hjemmelavet blommetrifli med nødder

Elsker du blommer så er denne her noget for dig 💙

Blommer noget særligt. Jeg elsker blommer kan bedst lide dem når de er bløde 💙

Ingredienser

Fromage

2 blade husblas

2 dl Arla ymer

3 spsk flormelis

1/2 dl kirsebær likør

1 1/2 piskefløde

Kompot

400 gram blommer uden sten

50 gram flormelis

Nøddedrys

25 gram smør

50 gram Rasp

50 gram hakkede hasselnødder kerner

3 spsk flormelis

Sådan gøre du

Fromage
  • Læg husblas i blød i ca. 10 min. Rør ymer og flormelis sammen i en skål. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med kirsebærlikør og hæld den i ymerblandingen under omrøring. Pisk fløden til et let skum og vend det i fromagen. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. 1¼ time, eller til man kan trække striber i overfladen.
Kompot
  • Skær imens blommerne i kvarte og læg dem i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Drys blommerne med flormelis og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af. Gem lidt til pynt.
Nøddedrys
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt rasp, nødder og flormelis. Rist blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 4 min. Hæld nøddedrysset ud på et stykke bagepapir og lad drysset køle af. Fordel kompot, nøddedrys og fromage i portionsglas eller -skåle. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Pynt med lidt blomme ved serveringen.
Tips
  • Hvis man anvender optøede, frosne blommer, skal der tilsættes ca. 2 spsk flormelis mere, og bagetiden er ca. ½ time. Desserten kan tilberedes dagen i forvejen – brug da kun 1 blad husblas.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 200°.

Nem lille dessert eller forret 💙

Velbekomme 💜

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *