Lækre Lakseroulade

Nu kan du selv lave din egen lækre forret som denne her. Jeg elsker denne her. Jeg bliver aldrig træt af den. Skal det være din favorit forret?!

Ingredienser

  • 250 g røget laks i skiver
  • 100 g drænet rejer
  • 150 g neutral flødeost
  • 2 spsk hakket dild eller purløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk revet skal af en usprøjtet citron
  • Kværnet peber og salt

Sådan gør du

Rør flødeost med hakket dild/purløg, citronsaft, revet citroncitron, kværnet peber og salt. Læg 2 stykker film på køkkenbordet. Kom skiver af røget laks på i en rektangel. Smør flødeostecremen ud på den røget laks. Fordel de drænede rejer på og rul laksen som en roulade. Rul den stramt sammen og lad den trække på køl. Kom den evt. i fryseren i 1 time.

Inden servering skæres den i 2 cm skiver og anret med rucola og citronbåde.

Energi pr. person: 1003 kJ / 239 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 35 %
Fedt: 59 %
Kulhydrat: 6 %

Purløg

Purløg er en af de tidligste forårs krydderurter.

Purløg er medlem af løgfamilien, men har en mildere smag end almindelig løg. Anvendes rå som pynt på smørrebrød og æggekage. Kan også anvendes i salater eller pynt på bagte kartofler

Dild

Dild er en krydderurt i familie med persille og fennikel.

Dild har en frisk aromatisk duft og pikant krydret smag. Både blade, blomster og frø kan anvendes i madlavning. Anvendes som pynt på smørrebrød, på nye kartofler og til gravad laks. Prøv også dild i salater, saucer, eller kryddersmør. Indeholder a-vitamin.

Citroner

Citronen er en citrusfrugt, som stammer fra det nordlige Indien.

Den dyrkes primært i Middelhavslandene og i Californien. Citroner har en meget syrlig smag, men hvis den halveres og grilles eller steges bliver saften mere rund og knap så syrlig. Velegnet til fisk, i desserter, pynt på smørrebrød, i te og lemonade. Citroner har et højt indhold af c-vitaminer.

LÆS OGSÅ……


Lav din egen flute

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *