Lav din egen jordbærtærte

De fleste elsker jordbær tærte .Så hvorfor ikke lave din egen 🙂 og det er blevet sæson for jordbær

Opskrift på klassisk jordbærtærte – som den du køber hos den gode bager. Jordbærtetærten smager af dansk sommer! Prøv denne klassiske jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme, næste gang de danske jordbær er i sæson!

INGREDIENSER

TÆRTEBUND

  • 100 gram koldt smør
  • 175 hvedemel
  • 2 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme

MAZARINFYLD

  • 100 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 75 gram ren rå marcipan
  • 2 æg
  • 35 gram hvedemel
  • 50 gram finthakket mørk chokolade

VANILJECREME

  • 2 1/2 dl Karolines piskefløde
  • 1/2 dl mælk
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 2 tsk majsstivelse

JORDBÆRGELE

  • 1 blad husblas
  • 1/4 dl koncentreret jordbærsaft
  • 300 gram jordbær i skiver

SÅDAN GØRE DU

TÆRTEBUND

  • Skær smørret i mindre stykker og smuldre det i melet . Tilsæt flormelis og æggeblommer og saml dejen løst
  • Tryk den smuldrende dej ud i en smurt tærteform med løs bund tryk dejen godt op af kanten
  • Stil tærtebunden tildækket i køleskabet mindst halv time
  • Prik bunden med en gaffel . Forbag tærtebunden midt i ovnen

MAZARINFYLD

  • Pisk smør .Sukker. og marcinpan luftigt med en håndmixer . tilsæt æg og mel og pisk det godt
  • Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund og bag den færdigt midt i ovnen
  • Drys chokoladen på den varme bund og lad det smelte . Fordel det over hele bunden og lad kagen køle af . i formen på en bagerist i ca halv time

VANILJECREME

  • Varm forsigtigt 1 dl fløde og mælk i en tykbunden gryde
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud tilsæt vaniljekorne og stang samt sukker til flødeblandingen . Bring det i kog under omrøring
  • Pisk æggeblommerne og majsstivelse sammen med en håndmixer i ca 2 minutter
  • Tilsæt den kogende fløde under piskning kom blandingen tilbage i gryden og bring det i kog under omrøring i 10 sek.
  • Fjern vaniljestangen og stil flødeblandingen tildækket i køleskabet til den er helt koldt
  • Pisk resten af fløden til et let skum og vendi vaniljecremen . Fordel cremen på mazarintærten

JORDBÆRGELE

  • Læg husblassen i blødt koldt vand i ca 10 minutter .
  • Lun jordbærsaften træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i jordbærsaften . Lad blandingen afkøle til den er lillefingervarm
  • Pynt imens kagen med jordbærskiver og pensl dem med den lune jordbærgele blandingen
  • Ca 10 minutter ved 200 grader …For bagning
  • ca 20 minutter ved 175 ved bagning

TIPS

Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca 15 minutter eller helt springe tiden i køleskabet over Vær dog forberedt på at kanten så måske glide ned

Denne dessert er en af mine ynglings desserter samt jordbær tærte …mums …Dette er IKKE så svært at lave disse lækre ..Skulle du få lyst til at lave din egen is derhjemme …..LÆS HER

knus Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *