Lider du af acne

Har du problemer med din hud.

Kampen mod voksenakne behøver ikke være tabt på forhånd, for med den rette viden, behandling og effektiv hjemmepleje kan du komme tættere på den hud, du drømmer om.

Fakta om akne
Akne ses mest i ansigtet, på ryggen og brystet, da talgkirtlerne er større her og mere talrige end andre steder på huden. Man inddeler de forskellige typer af akne efter, hvilke slags elementer som er dominerende:

– Overfladisk ikke-betændt akne/hudorme ses som mørke/åbne og lyse/lukkede hudorme, der øger risikoen for udvikling af betændte bumser.

– Overfladisk betændt akne med overfladiske betændte bumser med synlige hudorme og røde samt gule betændte knopper.

– Dyb akne med store, dybe betændte knudeagtige fortykkelser med gulligt slimet sekret, der kan tømme sig af sig selv eller hele op og efterlade ar.

– Svær dyb akne med sammenhængende blærer/cyster og store knudeagtige fortykkelser, der giver svære ardannelser.

Årsag
“Akne er en slags betændelsestilstand i talgkirtlerne, som skyldes en blanding af arvelige faktorer som hudtype og talgproduktion, aknebakterier og ikke mindst fedtsyresammensætningen i huden,” I gamle dage troede man bare, at det var betændelse med aknebakterier i talgkirtlerne, men det har vist sig, at det ikke er selve bakterierne, der giver betændelsen, altså bumserne, men derimod nogle fedtsyrer, som dels skaber hudormene (som er forstadiet til akne), dels den inflammation (betændelse), der giver rødme og pusdannelse. “Aknebakterierne er kort sagt med til at ændre fedtsyresammensætningen i talgkirtlerne, så de bliver mere betændelsesfremkaldende,

Akne kan forværres af olieholdige cremer, makeup, hårprodukter som voks, høj luftfugtighed og hovedbeklædning. Usunde madvarer har ingen effekt, men magre mælkeprodukter kan forværre akne. Også stress og visse lægemidler som hormoncremer og midler mod epilepsi kan være udløsende faktorer.

Behandling
Akne kan både behandles indvortes og udvortes efter lægens anbefalinger. Cremer med en række aktive indholdstoffer som f.eks. azelainsyre og benzoylperoxid opløser hudorme og virker bakteriehæmmende.

Pillebehandling med antibiotika og hormoner er også effektivt. Hormoner i form af en kombinations-p-pille er især gode til kvinder med svær akne, da den hæmmer talgproduktionen. Lægemidlet Isotretinoin anvendes ved dyb, blærefyldt akne og er et A-vitamin-lignende stof, som virker både ved at nedsætte talgproduktionen og ved at normalisere forholdene i talgkirtlernes udførselsgange. Aknear kan desuden behandles med laser.

Du har snart prøve alt men intet virker… Vi har en fantastisk serie. På WEBSHOP

Vi kan have acne i alle aldre.. Er du en af dem..

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *