Nu kan du lave din egen lækre kaffe

Danmark er det land hvor vi er dem der drikker en del kaffe. Så hvorfor ikke lave din yndlings kaffe.

Sexy ice coffee

Smagoplevelse:
Perfekt aften hygge drink, med den søde og cremede smag fra bailey og kahlua.

2 cl Kahlua
2 cl Bailey
1 kapsel Tassimo Gevalia Original (eller hvilken som helst slags kaffe) ca. 150 ml.
3 isterninger
Lidt flødeskum

Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne i et glas og rør omhyggeligt. Kom derefter isterninger i og lad den blive kold. Top med flødeskum efter behag.


Sweet & strong French Latte

Stærk latte med et lille spark i siden. Skru op og ned for ahornsiruppen alt efter om du er til den stære kaffe smag eller den søde.

2 cl Grand Marnier
1 kapsel Tassimo Espresso (Gevalia espresso ol.) ca. 150 ml.
1 kapsel Tassimo mælk (Latte Machiatto eller almindelig mælk) ca. 3/4 dl.
Lidt ahornsirup

Fremgangsmåde:
Hæld 2 cl Grand Marnier og isterninger i et højt glas. Hæld mælken i, og fyld op med Gevalia espresso (fra samme Tassimo pakke – Tassimo Gevalia Latte Macchiato). Doser sødmen med ahornsirup.

Den varme: Original mokka

Smagsoplevelse

Drinken kan nydes uden omrøring af cremen og kaffe/chokolade for at opnå den søde frugtige smag af blåbærcremen kombineret med den varme, kraftige kaffe- og chokolade smag.

10g. mørk chokolade (70%)
50 ml piskefløde 38%
2 tsk. Blåbær sirup
2 tsk mørk ristet kaffe (brug gerne instant)
150 ml 80 grader varmt vand

Fremgangsmåde:

  1. 50 ml piskefløde piskes let, til den er cremet
  2. Hak 10 g. mørk chokolade og hæld chokoladen op i et glas med 2 teskefulde nescafe original.
  3. Bland 1 spsk. Cremet fløde med 2 tsk blåbærsirup og hæld det over i glasset, så den dækker blandingen af kaffe og chokolade.
  4. Pynt evt med fint hakket chokolade på toppen og friske blåbær.

Tip:

Anvend kildevand i stedet for postevand for en mere gennemtrængende kaffesmag

Kolde: Éspresso banan-chokolade shake

Smagsoplevelse

Lækker, fyldig smag af banan og creme chokolade, der fremhæver smagen af kaffe. Kan drikkes som dessert efter en god middag.

1 stk banan (lille)
3 spsk. Chokoladeflødeis
2 tsk instant espresso
100ml 80 grader varmt vand
2-4 isterninger

Fremgangsmåde:

  1. bland 2 tsk espresso og 100 ml 80 grader varmt vand.
  2. kom 1 banan, spsk. Chokoladeflødeis med top og 100 ml. kaffe i en blender og miks i 1 min.
  3. hæld blandingen over i er glas med 2-4 isterninger

Tip:
Pynt eventuelt med flødeskum og chokoladedrys.

Kold Is-latte

Smagsoplevelse

En enkel is-latte med kraftig smag af kaffe.

2 tsk sukker
100 ml. sødmælk
2 tsk mild instant kaffe
120 ml. 80 grader varmt vand
4-6 isterninger

Fremgangsmåde:

  1. 2 tsk sukker i 20 ml. 80 grader varmt vand ved omrøring
  2. Bland 2 tsk instant kaffe med 100 ml 80 grader varmt vand
  3. kom sukkervand i bunden af et glas med 4-6 isterninger efterfulgt af 100 ml. kaffe og 100 ml. sødmælk

Tip:

Skal du imponere gæster, kan kaffen gøres ekstra lækker ved at tilsættes kaffe-isterninger. Så får du en oplevelse af at kaffesmagen udvikler sig fra sig fra en let kaffesmag til en kraftigere kaffesmag efterhånden som isterninger smelter. Hvis du bruger kaffe isterninger i opskriften skal du kun bruge 1 tsk instant kaffe.

Kaffe-isterninger

1 tsk instant kaffe blandes godt med 150 ml. 80 grader varmt vand og hældes i isterningebakke og stilles i fryseren.

Du kan drikke kaffe hele året rundt. Lave den som du vil have den..

Velbekomne.

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *