Så er det snart ved og være tid til at spise Andesteg.

4_880

Om ikke så længe Så står vi i vores køkkener og laver vores lækre andesteg med tilbehør ..Vi laver vores for det meste på weber ..Hmmm jeg kan allerede lugte andesteg Og man kan rent faktisk købe ænder nu i butikkerne …Ja så om ikke så længe kan man også købe juleslik …Så er det jo snart mortens aften…hmmmm Om en lille mdr tid.  En lille historie om hvorfor det egentlig hedder det ..Mortens aften er den 10 november ..Fejres til minde om biskoppen Martin af Tours som ikke ville være biskop .. Mange dansker fejrer mortens aftens med at spise gås eller and ..den 11 november . den morten som vi fejrer hed oprindeligt Martin og var biskop af tours ..Det var så en kort resume ..

Andesteg

3500 gram hel and

Salt . Peber

2 æbler syrlige

15 Svesker uden sten

Saucen – Hals – vingespidser – kråse og hjerte.

1 løg

1 gulerødder

andebouillon

5 dl vand

1 spsk smør

0.5 spsk Hvedemel

1 dl fløde 13 %

Opskriften .

Tag indemaden ud af anden og tør den godt . Hug vingespidser og hals af .og gem dem til saucen . Gnid anden og udvendigt med salt og lidt peber .Skær æblerne i både . og kom dem i anden sammen med svenskerne Luk med kødnåle . læg den på risten over bradepanden med bryste nedad . Brun først 20 minutter ved 250 grader c alm .ovn . vend den og dæmp varmen til 160 grader alm ovn . hæld evt. fedtet fra kom 4-5 dl vand i bradepanden og lad anden stege til den er færdigt ca 2 timer . mærk ved låret om det løsner sig let og stegesaften er helt klar ..Lad anden køle lidt af inden den parterres skær lårene  fri helt om på ryggen .Del i over og under lår Skær brystet fri på hver side og del det i 3-4 stykker .eller del anden på begge sider af ryggraden og klip/skær bryst og ryg sammen .

Sauce

Kog hals .vingespidser kråse og hjerte sammen med grønsager og evt. bouillon 1 time Si det ( det kan gøres i god tid ) hæld stegeskyen fra anden oveni.  Lad det stå et øjeblik og skum fedtet af .det lægger sig foroven ,Smelt smørret og pisk melet i . spæd med skyen til saucen er tilpas .Kom fløden i og kog saucen igennem .smag til med salt. peber og evt. lidt ribsgele . Farv med lidt kulør ..

Man bliver helt lækre sulten af det …og duften ….hmmmm Men der er mange som gøre det på hver sin måde med at lave en andesteg .And er den mest spiste hovedret juleaften .Men andestegen er en lækker at spise. som sagtens kan spises flere gange om året 🙂

De fleste bruge som tilbehør Rødkål og kartofler hvide eller brune ..

Takker fordi i gad og læse med .

XOXO

Pernille Kit Larsen:-)

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *