Sådan kan du bruge æggehvider

Jeg har fundet nogen muligheder til dig ..Som du måske kan blive inspireret af . Så hvorfor bare smide det ud . Når man kan bruge det til fornuftigt bagefter . Du tænker ja ja hvad man bruge det til det .

SE HER …..SÅDAN KAN DU LAVE DIN EGEN MARENGS KYS

  • Du kan lave dig en lækre FANTASTISK chokolade kage . Som du evt kan være helt vild med . Så hvorfor ikke lave din egen ..

  • Lav marengs eller kyskager. Pisk 3 æggehvider og 200 g sukker helt stift. Tilsæt et skvæt hvidvinseddike og evt. lidt lakridspulver, kakaopulver eller anden smagsgiver. Hæld massen i en sprøjtepose (eller en almindelig frysepose. Klip et lille hul i det ene hjørne, når posen er fuld). Sæt små kys på et stykke bagepapir og bag dem ca. 1 time ved 110 grader

Få dine æggehvider helt stive

Driller æggehviderne og vil ikke blive pisket helt stive, så kan det let skyldes, at skålen eller piskeriset ikke har været helt rent eller tørt – eller at du ikke har fået skilt æggehviderne korrekt fra blommen. Bare en eneste dråbe blomme i hviderne er nok til, at du ikke kan piske dem stive.

Et godt fif, når du skal skille hviderne fra blommen, er, at slå ægget ud i din ene hånd og så lade æggehviden glide ud mellem fingrene, indtil du kun har blommen tilbage i hånden. Så risikerer du ikke så let at komme til at prikke hul i blommen, som hvis du deler ægget ved at flytte det fra skal til skal.

Lad desuden hviderne få stuetemperatur, før du pisker.

Æggehviderne er først stive nok, når de kan holde til, at du vender bunden helt i vejret på skålen med hviderne, uden at de begynder at falde ud. 

  • Lav bærsorbet: varm langsomt 1,5 dl vand og 100 g sukker i mikroovnen eller i en gryde og lad det koge et par minutter. Lad det køle ned imens du koger 1 dl vand og 250 g frosne bær i en anden beholder. Pres bærblandingen igennem en sigte og bland den med sukkerlagen. Pisk to æggehvider stive og vend dem i. Læg massen i en ismaskine eller frys den og rør rundt 1-2 gange i timen til sorbeten er frossen

Du kender det sikker godt med når du pisker dine æg helt stive …Sådan pisker du dine æggehvider

  • Skål & piskeris – Skal være helt og tørt rens gerne skålen med en teske på et stykke køkkenrulle før du går i gang Brug en stålskål hvis du har en
  • Tilsæt salt før piskning hvis du vil ..Pisker du æggehvider stive til souffle eller gratin tilsæt sukker piskning hvis du pisker ægger hvider til creme og desserter
  • Prøv at sætte el piskeren på lav hastighed . Æggehvider der er pisket på lav hastighed holder længere end æg der er pisket i en fart
  • Æggehvider kan piskes til skum det tage dog længere tid end piskes tl flødeskum . anbefales bruge en el pisker eller food processer ..

Du kan lave dig en lækre Limesouffle med appelsinsaft

Limesouffle med appelsinsaft

  • 4 æg
  • 2 hvider
  • 65 gram mel
  • en kvart liter mælk
  • skal og saft af en halv lime
  • 30 gram smør
  • 110 gram sukker
  • Smør og sukker til formene

Sådan gøre du

1 . ca 10 portions forme rør 1 æg .1 æggeblomme . saften fra lime . et par spsk . mælk og 65 gram mel sammen i en gryder

2. Kog resten af mælken op og rør den lidt efter lidt æg i mel blanding kog derefter godt igennem . Det skal have konsistensen som en tyk dej . Rist det et par minutter under konstant røring . Lad herefter massen afkøle til omkring 45 grader . Rør nu 2 æggeblommer og 30 gram smør i sammen med den revne limeskal

3 . Pisk æggehviderne som beskrevet ovenfor og vend dem i den håndlune masse som det også beskrives ovenfor smør portionskålene eller 1-2 større skåle med smør . Hæld derefter sukker i formen og ryst rundt – Så sukkeret fordeler sig på hele formens inderside . Hæld det overskyende sukkere over i næste form og gentage produceren . Kom soufflemassen i en sprøjtepose og fyld formene to tredjedel op .

4. Bag herefter ved 225 grader i ca 15 minutter for portionsskåle på omtrent 1 dl halvliters formene skal have ca 25 minutter . De ubagte soffleer kan fryse i en uges tid . De skal også bages direkte fra fryseren og have 18-20 minutter i ovn .

5. Soffleen skal stadig være blød men ikke klæg i midten når den spises . Lad dem blive i skålen ved servering indtil du er blevet rigtigt skrap når du så vælger at vende ud så pas på den kogende sukkerlage der kommer ud af formen når den vendes

Serves med for eksempel appelsinsaft . is .eller hvad man nu synes der passer til …..

Knus Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *