Salater med kål

Jeg har fundet lidt til jer ..Lækker salater med kål ..Husk det er sundt at spise kål …!! Rigtigt flotte farver …Flere spændende salater herinde

Varm nudelsalat med kylling, rodfrugter og kål

INGREDIENSER

  • 400 GRAM kyllingbryst
  • 300 gram gulerødder
  • 2 løg
  • 300 gram spidskål ( gerne rød )
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spk olivenolie til stegning
  • 200 gram Fuldkornsnudler
  • 1/2 frisk koriander

Ingefær

  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 frisk rød chili
  • 1/4 Sojasauce
  • 1 limefrugt

SÅDAN GØRE DU

  • Skær hvidløg i tynde skiver . Skræl ingefærstykker . Rens chilien .hak begge dele fint. Bland ingedienserne til dressing sammen
  • Skær kyllingfilet i tynde strimler .Skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i tynde stave . Pil løgene og skær dem i tynde skiver både .Skær spidskålen i en cm bredde strimler
  • Rist sesamfrøerne på en tør pande til de poppe og dufter – Afkøl på en tallerken
  • Brun kyllingenstrimlerne halvdelen af olien på panden . Læg dem over på en tallerken
  • Varm resten af olien op på panden steg alle grønsagerne ved høj varme de må gerne få lidt farve . steg dem til de falder sammen og bliver møre men stadig virker sprøde
  • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af i en sigte Vend nudlerne med grønsagerne . Kyllingen og ingefærdressingen på panden Drys med sesamfrø og frisk koriander og server straks ..

Hvidkål, rødkål, rosenkål, blomkål, grønkål, spidskål, sommerhvidkål, savojkål, broccoli…. kært barn har mange navne, former og farver!

Kålretter har i mange år haft et kedeligt image, men det er uretfærdigt over for kålen – for der findes mange dejlige retter med kål, hvor smag, farve og den sprøde konsistens er i top. 

Coleslaw af rødkål, rødbeder og granatæblekerner

Server fx coleslawen som tilbehør til stegte andelår eller en god simregryde med oksebov. Vi har vendt friske korianderblade i coleslawen. Dem kan du evt. skifte ud med basilikumblade, hvis ikke du bryder dig om koriander

INGREDIENSER

  • 200 gram fint snittet Rødkål
  • 125 gram rå skrællede rødbedder i meget tynde skiver
  • 1/2 tsk groftsalt
  • 1/4 spsk eddike fx kirsebæreddike
  • 1/4 spsk honning
  • 1/2 spsk djonsennep
  • 1/2 spsk fint revet frisk peberrod
  • 1/2 spsk eddike kirsebær
  • 1 spsk tørrede tranebær
  • 1/2 spsk friskkværnet peber

SÅDAN GØRE DU

  • Bland rødkål..rødbedder salt og eddike i en skål og ælt grønsagerne godt så fibrene mørnes let
  • Hak i en hurtigt hakker . Honning . sennep . peberrod fløde .eddike tranebær. olie og peber til en glat dressing og vend den sammen med rødkål og rødbeder
  • Vend rødkål og rødbede med æbletern . granatæblerne og koriander .

Det er jo snart sommer så spiser man en del salater i denne sæson ..Men man kan også spise dem hele året rundt ….

Velbekomme .

Knus Pernille

Opt In Image
Få tips til din livsstil
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog med masser af inspiration og tips til sundhed, opskrifter, hækling, husholdning med mere.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *