Skønne tun salat

Tun salat lækker lækker . Det smager godt smagen af sommer .. Det smager jo selvfølgelig også meget meget meget bedre når man selv laver det ....Så jeg har en lækker opskrift på tun salat ...

1 dåse tun i vand
50 g rejer
2 spsk hytteost, 1,5 %
1 spsk olivenolie eller pistacienøddeolie
1 spsk mayonnaise (fuldfed)
1 spsk hakket løg
1 tsk kapers
evt. lidt finthakket persille
salt, peber og karry
150-200 g grøntsager, f.eks. gulerodsstave og selleristænger
2 skiver elverbrød (bagt af blanding fra Guldbageren)

Sådan gør du

1. Bland alle ingredienser til en tunsalat, og smag til med krydderier.

2. Kom det i en plastikbøtte og spis elverbrød til. Det mætter godt og er stort set fri for kalorier.

Denne madpakke er en rigtig proteinbombe. Den vil mætte din mave i lang tid og sikre, at dit blodsukker ikke falder efter måltidet. Laver du en dobbelt portion, så du har mad til madpakken i to dage.


Tunsandwhich med kartofler bønner og oliven

 

Salat er sagen. Særligt om sommeren, hvor vi gerne spiser lidt mere let. Resten af året er salaten her perfekt som sundt tilbehør, som forret eller en let frokost. Opskriften er til 6 personer

300 g helt frisk tun
• Olivenolie
• 6 nye kartofl er
• 3 æg
• 100 g grønne bønner
• 1 grønt egeblad salathoved (en relativt ny sort, der fås rød og grøn)
• 1 salatløg
• 6 store sandwichboller
• 1 dl sorte oliven uden sten
• Havsalt og friskkværnet peber

Sørg for, at tunen er frisk - fortæl fiskehandleren, at den skal kunne spises rå.
Pensl tunen med olivenolie, og grill den et minut på hver side på en varm grillpande eller under en grill.
Kog kartoflerne møre i rigeligt saltet vand. Sæt dem til afdrypning, og lad dem køle af. Skær kartoflerne i skiver, når de er kolde.
Kog æggene, til de er hårdkogte, lad dem køle af, og skær dem i skiver, eller del dem med æggedeler.
Nip bønnerne, og læg dem i kogende vand i 3-4 minutter, så de stadig har bid. Afkøl bønnerne med koldt vand i et dørslag.
Skyl salaten, og slyng den tør i en salatslynge, eller dup den tør med et viskestykke. Skær løget i fine ringe.
Varm bollerne på grillen eller i ovnen, til de er sprøde. Halver bollerne, og smør dem med olivenolie på begge halvdele.
Læg store salatblade på den ene halve, og læg herefter skiver af tun, kartofler, æg og løg. Læg bønner på toppen sammen med oliven. Krydr med havsalt og peber, og dryp med mere olivenolie.
Læg de andre halve boller på toppen, og tryk dem sammen.

Hav masser af servietter klar, da disse sandwich godt kan være en udfordring at spise.


Husk der er mange måder at lave det på de lækker sommer salater . Bruge det på forskellige måder ... Det er så lækker med disse salater .MUMS  

 Lækker sunde pandekager når sulten melder sig

Du kan se flere andre opskrifter på bloggen ..♥ 

Knus Pernille ♥

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *