Vær glutenfri – Bag uden gluten

Glutenfri chiaboller med mandelmel

Lækre boller med chiafrø og sesam, helt uden gluten! Perfekt til fødselsdage eller som mellemmåltid

Chiaboller

9 stk.

½ pakke gær
4 dl lunkent vand
1 dl chiafrø
2/3 tsk. salt
½ dl sesamfrø
2 æg
2 dl mandelmel
50 g mandler, hakkede
5 dl fuldkornsrismel
Pynt:Chi

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt så chiafrø og salt.
  • Lad blandingen stå i min. 1 time og gerne natten over.
  • Tilsæt alle ingredienser på nær fuldkornsrismel, og rør rundt.
  • om fuldkornsrismelet i lidt efter lidt, mens du rører.
  • Når dejen hænger godt sammen, men stadig er klæg, er den færdig.
  • Lad dejen hæve i 20 min. et lunt sted.
  • Form 9 boller, drys med chiafrø, og bag dem ved 175 grader varmluft i 20-25 min.
  • TIP Lav dine boller sorte med spiseligt kulgranulat fra ”sort of coal”. Brug et brev til en portion dej.

Kokosscones med chokolade

Forkæl dig selv med disse saftige chokoladescones med kokos, helt uden mel

Kokosscones

9 stk.

1 dl kokosmælk (den faste del)
25 g blødt smør
4 æg
75 g mørk chokolade, 70 %
2 spsk. FiberFin
1 tsk. vaniljepulver
2 tsk. bagepulver (vær opmærksom på: der er lidt gluten i alm. bage­pulver, men du kan købe gluten­frit bagepulver.)
2 æbler
2½ dl kokosfibermel

Sådan gør du

  • Pisk kokosmælk, smør og æg sammen.
  • Hak chokoladen, og tilsæt den, FiberFin, vanilje- og bagepulver.
  • Riv æblerne fint, og bland dem i.
  • Tilsæt kokosfibermel, og lad blandingen stå i 20 min., så fibrene kan suge væske.
  • Form 9 scones. Bag dem ved 175 grader varmluft i 20-25 min.

Du kan se flere opskrifter  

  WAUW FAN  TASTISKE OPSKRIFTER

Så skulle du mangle nogen ideer til hvad du skal bage så er disse her måske noget for dig ..Du kan prøve gøre et forsøg med noget andet .....

Velbekomme ♥

 

Knus Pernille ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *